• Huvudpartners

Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Tisdag Tis 4 Juli Jul
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 19 September Sep
Tisdag Tis 26 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Christian Carlsson förlänger kontraktet med Västervik Speedway

13 november 2023 12:00
Lagbygget 2024

Christian Carlsson har i över ett decennium varit en viktig kraft för Västervik Speedway. Nu står det klart att den assisterande lagledaren förlänger kontraktet över 2024.


  • Första veckan direkt efter finalförlusten var man kanske inte jättesugen på en säsong till. Men den känslan lade sig ganska snabbt och till slut så var det ingen tvekan. Man vill ju inte lägga av innan vi har fått den där guldmedaljen, och med laget vi har till nästa säsong ser det lovande ut, säger Christian Carlsson och fortsätter:
  • När besvikelsen hade lagt sig var det som sagt ingen tvekan om att köra vidare. Det här blir tionde säsongen, och samarbetet med Morgan har fungerat riktigt bra under alla dessa år. Christian Carlsson besitter ett enormt speedwaykunnande – och engagemanget i klubben började redan under början av 00-talet. 52-åringen var under flera säsonger mekaniker åt bland andra Tomasz Gollob, men tog senare klivet upp som lagledare för klubbens division 1-lag. Efter det gick Carlsson vidare till att axla rollen som assisterande lagledare – där han varit med om att både vinna allsvenskan och utveckla Västervik till ett stabilt Bauhausliga-lag. Utöver detta har han under flera säsonger även varit en del av ledarstaben i svenska landslaget. Västerviks lagledare och sportchef Morgan Andersson är givetvis glad över att följeslagaren fortsätter en säsong till.
  • Det känns mycket bra att ha min vapendragare med på tåget 2024. Vi har kamperat ihop under många år, både i klubb- och landslag, och känner varandra utan och innan. Man vet att det ”Chrille” uträttar alltid är välgjort och det är såklart en trygghet att ingenting missas eller lämnas åt slumpen. Sedan är det ju också så att det finns något oavslutat som jag hoppas att vi kan ändra på till 2024, säger Andersson och syftar på årets finalförlust. Även klubbens ordförande Niclas Wallander gläds över förläningen.
  • Morgan och Christian har ju arbetat tillsammans under en lång period och kompletterar varandra väldigt bra. Att då även ”Chrille” valde att förlänga känns väldigt bra för våra högt uppsatta mål framåt, säger han.

Foto: Hampus Norrström