Pressrelease! Stortalangen blir den tredje föraren in i 2019-års trupp!

Anton Karlsson klar för 2019!

Vi kan med stor glädje idag meddela att en förare från de egna leden väljer att stanna kvar i klubben. Det är ingen mindre än Anton Karlsson. Anton tog under 2018 ett stort kliv i sin karriär som speedwayförare. Han gjorde en strålande insats för sitt Piraterna i Allsvenskan och var tongivande i Västerviks Div1-lag. När han dessutom fick chansen att debutera i Elitserien för oss visade Anton sin klass och körde till sig en plats i startsjuan.

”Det är väldigt roligt och inspirerande att stanna i min moderklubb Västervik ännu ett år då jag trivs väldigt bra i klubben. Efter att jag fick chansen i Elitserien i år under Västerviks första år tillbaka i högsta ligan har jag verkligen vuxit som förare och jag hoppas på att fortsätta i samma spår under 2019” säger Anton.

”Anton hade en grym utvecklingskurva under året och det kändes som han var redo när chansen kom för körning i Elitserien och det visade han under flertalet matcher. Har varit noga med att matcha Anton i lagom takt och haft en bra dialog med teamet om att vi inte ska stressa fram resultaten utan väga av tidpunkten rätt. Vi är mycket nöjda och glada att vi får vara delaktig i Antons fortsatta utveckling och det var ett självklart val då han kommer från klubbens egna led. ” säger sportchefen Morgan Andersson.

Anton får ett ingångsnitt på 0.500 enligt nedan.

”Track Racingsektionen beslutade den 2018-10-08 att ingångssnitten för de svensklicenserade U-21 förarna är låsta till 0,500 för åren 2019 och 2020, oavsett vad dom har kört till sig för löpande snitt föregående säsong.”

AK

Våra samarbetspartners